Fobier

En fobi opstår ofte, når der sker noget uventet. Dette kan f.eks. være en edderkop der falder ned på dig, en turbulent flyvetur, eller noget andet, Så kan hjernen et øjeblik blive stresset. Dette aktiverer et dybere lag af hjernen - krybdyrhjernen - som så gør sig klar til at kæmpe eller flygte. Sindet tolker denne frygt som værende virkelig og kobler alle de sanseindtryk som har med situationen at gøre - lyde, billeder, smag, lugt o.s.v sammen med frygten. Sindet og hjernen drager nu konklusionen: "fordi jeg mærker frygt nu, må det være farligt at: flyve, se edderkopper, være i små rum, holde tale o.s.v." og derfor bliver man påvirket næste gang noget lignende sker.


Hvad er regression?

Ved regression - tilbageføring til tidligere oplevelse/følelser - har det vist sig, at mennesker der har fobier, tidligere har haft en dårlig oplevelse, eller er gået i chok i en situation svarende til, hvad vedkommende er bange for i dag. Vores bevidsthed husker ikke alt hvad vi har oplevet tidligere, men vores underbevidsthed husker! For alt, hvad vi har oplevet tidligere, er lagret i underbevidstheden. Derfor er denne unødige fobi et "fejlsignal" fra underbevidstheden for at beskytte os og forhindre, at vi kommer ud for lignende situationer.


Hvor mange hypnose behandlinger?

Fobier som broskræk, højdeskræk, tandlægeskræk, angst for slanger, fuglefobi, nåle osv. er forholdsvis lette at slippe, da fobien næsten altid er grundlagt i en enkelt "dårlig" oplevelse. Når den oprindelige årsag til fobien er opløst på et underbevidst plan, så er fobien og angsten oftest væk.

Derfor er én, måske to hypnose behandlinger ofte nok til, at en væsentlig forbedring indtræffer eller at din fobi er fuldstændig afhjulpet.

Behandlingsmuligheder af fobien med:

  • Regression tilbage til kerneoplevelsen
  • Ubevidst omtolkning af oplevelsen/ubehaget
  • Ressourcetilførsel
  • Nye ankringer

Emetofobi

Emetofobi er angst for at kaste op eller for at være i nærheden af andre, som kaster op. Det er en irrationel frygt/angst, der faktisk er mere almindelig end man skulle tro.


Hvis man lider af emetofobi, kan det være ganske begrænsende og forhindre én i alt fra at bevæge sig ud blandt andre mennesker til at blive gravid. Folk med emetofobi undgår helst alt hvad der kan give kvalme eller risiko for opkast. Det er de færreste med emetofobi der kaster op, men angsten for at komme til at gøre det, kan fylde konstant. Og følelsen af mangel på kontrol opleves af de fleste.


Angst for opkast kan udløses pludseligt og i alle aldre, inden for begge køn. Erfaringen viser dog at roden til det skal findes i barndommen selv hvis symptomet først viser sig i teenageårene eller i voksenalderen. Ofte starter det med en ubehagelig oplevelse. F.eks. at opleve mor kaste op under sygdom eller graviditet, eller ved selv at kaste op i børnehaven, mens man var alene ude på toilettet eller lignende.


Ofte oplever folk med emetofobi at andre angstlidelser, som fx. socialangst og flyskræk kommer med tiden, da angst for at kaste op ofte hænger sammen med samvær med andre på offentlige steder.


Hypnose mod emetofobi

Ved hjælp af hypnoterapien, opløses følelsen der hvor den kommer fra - nemlig i underbevidstheden. Den fejlagtige overbevisning, underbevidstheden har skabt i forbindelse med den uheldige oplevelse, der fik lov til at sætte sig i kroppen, bearbejdes og opløses med hypnoterapi.