Rygestop

Hypnose er meget effektivt til at hjælpe dig med at blive røgfri. 


Rygeafvænning med hypnose er anderledes:

Vha. hypnose bliver du IKKE-ryger - i forhold til eks-ryger, hvor trangen og længslen næsten altid er der endnu.
Som ikke-ryger er kroppens hukommelse renset for nikotinens afhængigheds-skabende virkning. Du vil samtidig blive motiveret til at opnå alle de fordele du opnår ved at blive røgfri.

  • Du vil ikke længere være kontrolleret af din rygetrang og afhængighed.

  • Du vil opleve at din trang til cigaretter eller tobak er væk!


De fleste har kun brug for en enkelt behandling for rygeafvænning. Nogle få har brug for flere behandlinger, dette hvis man ryger for at aflede fra en negativ følelse.


I hypnose fortæller du din krop, at du ikke erstatter rygningen med indtagelse af slik eller andre uhensigtsmæssigheder.

Ikke-rygere har lavere risiko for strube- og halskræft, kræft i mundhulen og blærekræft end rygere.
Ikke-rygere har færre sygedage, og de lever generelt længere end rygere - uanset hvornår de holder op.
Ikke-rygere med mavesår får det hurtigt langt bedre.

Kvinder, der holder op, når de bliver gravide, føder børn med samme fødselsvægt som ikke-rygere.
Ikke-rygende kvinder kommer også i overgangsalder til "normal" tid, mens rygere ofte gør det 1-2 år tidligere.

(Kilde: Sundhedsstyrelsen)


Har du taget en beslutning om at blive røgfri? Er du klar til din sidste cigaret?

Så kan hypnose hjælpe dig med rygeafvænning og med ikke hele tiden at tænke på rygningen. 


Sådan reagerer din krop ved rygestop:  

Allerede fra 1. dag falder risikoen for luftvejssygdomme, og blodpropper. Efter få dage er halsen fri for slim, du hoster mindre og får mindre åndenød.


Efter 2-3 dage: smags og lugtesans er blevet markant forbedret.
Kulilten er ude af kroppen, og konditionen er derfor bedre.


Efter 3 døgn: Bronkierne begynder at slappe af.
Vejrtrækningen bliver bedre og nemmere.

Du får friskere ånde, renere tænder og mere energi.


Efter 2 uger: Kredsløbet forbedres gradvist.
Dine lunger kan bedre bekæmpe infektioner.


Efter 3 - 12 mdr.: Din hud har fået en friskere farve.
Du har stoppet den hurtige ældning af huden.
Din frugtbarhed er blevet større.
Din vejrtrækning er blevet endnu lettere.


Efter 1 år er risikoen for hjerte/karsygdomme halveret.


Efter 5 år er risikoen for hjerte/karsygdomme den samme som hos en, der aldrig har røget.


Efter 10 år: er risikoen for lungekræft faldet med ca. 50% - og risikoen bliver ved med at falde. Din risiko for at få en blodprop er nu den samme som hos en ikke-ryger.

(Kilde: Sundhedsstyrelsen)

Neglebidning

Hypnose hjælper dig effektivt til, at stoppe med neglebidning,

- ofte er en behandling nok.


Der er mange mennesker, der bider negle, og de fleste har gjort det, så længe de kan huske. Hypnose har hjulpet mange mennesker af med vanen at bide negle- og det er faktisk let at holde op med at bide negle.


Hypnose går effektivt ind og stopper trangen til at bide negle. Der sættes samtidig fokus på ressourcer som motivation, viljestyrke, stolthed og selvanerkendelse, hvilket er en god forudsætning for, at psyken og underbevidstheden samarbejder om at nå den konklusion at neglebidning er fuldstændig ligegyldig og uinteressant. 


Så ligesom nogle mennesker bruger hypnose til at holde op med at ryge eller slippe af med sukkertrang, kan man også med stor succes, bruge hypnose som et redskab til, at stoppe med at bide negle.


  • Neglebidning er en dårlig vane.
    Det kan være udløst af mange forskellige ting.
     

  • Som oftest er én hypnosebehandling nok.

  • Behandlingen tager op til to timer.

Overspisning/sukkertrang

Hypnose og følelser

Vi spiser, ryger og drikker alle på en følelse.

Den mest hensigtsmæssige følelse at spise på, er naturligvis følelsen af sult. Men de fleste af os har nok prøvet, at få en voldsom trang til slik, kage, chips, chokolade eller andre søde sager, og denne lyst er som udgangspunkt styret af vores følelser. Desværre er sukker vanedannende. Derfor vil et stort behov for søde sager, ofte føre til en decideret sukkerafhængighed.


Under hypnosen arbejder vi med de årsager, der gør, at du føler et behov for at trøste, belønne eller på anden måde udfylde et følelsesmæssigt tomrum, ved at spise. Derefter fjernes din afhængighed og sukkertrang.


Hvor længe holder behandling med hypnose?

Dit vægttab og nye vaner holder lige så længe som du ønsker, det skal holde. Du har lavet en ændring i din underbevidsthed, der er varig. Og da du ikke længere har lyst til søde sager, vil din sukkerafhængighed være væk med det samme.

Du tager ofte det hele på igen efter slankekur, fordi du vender tilbage til dine gamle mønstre. Dine mønstre, vaner og overbevisninger ændres i hypnosen.


Hvorfor 3 - 4 hypnose behandlinger?

Det kan også være, du kan nøjes med én eller to. Men behandlingen handler om, at komme ind og arbejde i dybden.  For kommer du ikke ind og får fat i årsagerne, får bearbejdet de følelser, der ligger til grund for dit madmisbrug og får ændret de overbevisninger, der ligger i din underbevidsthed - ja så virker det kun i kort tid.


Er det udelukkende sukkertrang / sukkerafhængighed du ønsker at få behandlet med hypnose, er min erfaring, at én enkelt hypnosebehandling ofte er nok. 2-5 planlagte behandlinger, giver mig mulighed for, at planlægge behandlingsforløbet optimalt!

Hos nogle mennesker, er problemet ikke trangen til søde sager, men en decideret overspisning, hvor kroppens signaler overhøres. Det at overspise er en dårlig vane og en måde at aflede på. Også her finder vi ind til kernen.


Stop overspisning med hypnose

Når du modtager hypnosebehandling og hjælp til overvægt/vægttab eller sukkerafhængighed hos mig arbejder vi med de negative følelser, der er årsagen til din overspisning eller din sukkertrang, og så lærer vi dit underbevidste sind, at stoppe med at spise når du er mæt. 


Hvad med slik, chips, sodavand og kage?
I hypnosebehandlingen arbejder vi på at det bliver naturligt for dig at kunne sige "nej tak" så du stadigvæk kan være ude hos venner og til middag. Allerede i første behandling arbejder vi netop på, at fjerne din trang til eksempelvis søde sager. I behandlingen styrker vi også dit selvværd.

"The changes we dread most may contain our salvation."

— Barbara Kingsolver

unsplash